GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


“2019 Millî Mücadele’nin 100. Yılı: Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı ve Kongreler” Konulu “Genç Sanat: 3. Afiş Tasarım Yarışması” Sonuçları

3. AFİŞ TASARIM.jpg

“2019 Millî Mücadele’nin 100. Yılı: Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı ve Kongreler” Konulu “Genç Sanat: 3. Afiş Tasarım Yarışması” Sonuçları

Bakanlığımızca; genç tasarımcılar arasında farkındalık oluşturmak amacıyla “2019 Millî Mücadele’nin 100. Yılı: Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a Çıkışı ve Kongreler” konulu “Genç Sanat: 3. Afiş Tasarım Yarışması” düzenlenmiştir.

Söz konusu yarışmaya başvuru ve seçici kurul değerlendirmesi https://plastiksanat.kultur.gov.tr/ adresinden çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilmiştir.

Başvurusu kabul gören 365 afiş tasarımı üzerinden gerçekleştirilen seçici kurul değerlendirmesi; Prof. Dr. Ayşegül İZER (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü), Prof. Dr. Ali TOMAK (On Dokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü), Doç. Dr. Doğan ARSLAN (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü), Doç. Yusuf KEŞ (Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü) ile Bakanlığımızı temsilen Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ tarafından gerçekleştirilmiştir.

Yarışma sonucuna göre;

•          Başarı Ödülü (10 adet) 7.000.- TL + Başarı Belgesi

•          Mansiyon Ödülü (10 adet) 3.000.- TL + Başarı Belgesi

•          Sergileme ( 30 adet) 500.-TL+ Katılım Belgesi olmak üzere

Toplam 115.000 TL. para ödülü dağıtılacaktır.

Yarışma neticesinde seçici kurul tarafından belirlenen 50 afiş tasarımdan oluşturulacak sergi, 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olup sergi mekânı ve tarihi ayrıca basın yoluyla duyurulacaktır. Yarışma sonucunda ödül, mansiyon ve sergileme alan yarışmacıların listesi ekte yer almaktadır.

Başarı Ödülü, mansiyon ve sergileme alan öğrencilerin ödül tutarlarının kendilerine ödenebilmesi için gerekli dilekçeleri aşağıda kendileri ile ilgili linkten indirerek doldurmaları ve ıslak imzalı olarak Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Zübeyde Hanım Mahallesi Roma Meydanı Hipodrom Caddesi 06330 Altındağ Ankara adresine ivedi olarak kargo/posta ile göndermeleri veya şahsen getirmeleri gerekmektedir. Dilekçede beyan edilen banka hesap numarasının mutlaka ödül sahibine ait olması gerekmektedir.

İrtibat Kişileri:    Berrak AYDEMİR (312 470 58 79)

                Sıdıka YILMAZ (0312 470 58 80)




ÖDÜL LİSTESİ .pdf

basari-odulu-alanlar-icin-dilekce.doc

mansiyon-alanlar-icin-dilekce.doc

sergileme-alanlar-icin-dilekce.doc